onsdag 28 november 2012

Couscoussallad med äpplen och getost


Antal portioner: 4

Färdigt på: 20 min

Ingredienser
4 dl vatten 
1 kruka basilika 
400 g getost 
1 st broccoli 
8 st tomater 
2 st bladsalladshuvuden 
2 st paprikor 
0.5 st gurka 
2 st äpplen
3 st salladslökar 
2 msk olivolja 
svartpeppar 
salt 4 dl couscous



Med fördel: Välj svenska grönsaker och äpplen för att minska miljöpåverkan ännu mer!


Gör så här:
1. Koka upp vattnet till couscousen med lite salt och olja. Lyft av från plattan och häll ner couscousen. Sätt på ett lock och låt stå i cirka 5 minuter. Rör om så att det blir luftigt.


2. Koka broccolin ett par minuter. Skär grönsakerna och äpplena i grova bitar. Strimla salladslöken. Bryn alltihop tillsammans med broccolin i olivolja. Tillsätt strimlad basilika och couscous och vänd sist ner några fin strimlade salladsblad.


3. Servera med getost som får smälta ner i salladen.


Här kan ni hitta detta underbara recept.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar