torsdag 22 november 2012

Recept – Trattkantarellsoppa

Vi tänkte ge er ett inspirerande recept som går utmärkt just nu under höst säsongen. En varm och mycket god trattkantarellsoppa, perfekt att tillaga en mörk och regnig höstdag! Ät och njut!

Ingredienser

4 portioner

3 1/2 dl förvällda trattkantareller
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
1 l buljong
1 msk tomatpuré
1 msk roquefortost
1 dl grädde
1 tsk citronsaft
persilja

 Så här gör du
1.Fräs matfett i en kastrull. Lägg i svampen, skuren i bitar, och låt den fräsa några minuter. Pudra över mjölet och rör väl. Späd med buljongen, lite i sänder.

2.Smaksätt med tomatpuré och roquefortost. Låt koka ca 5 minuter. Tillsätt grädden och citronsaften. Smaka av och strö över persilja. Grädden går att byta ut mot crème fraiche.

Vi har hämtat det här receptet ifrån ica.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar