kycklingfiléer, ekologiska
Örtmarinad:
1 dl rapsolja, ekologisk
1/2 dl finhackad oregano
1/2 dl finhackad persilja
2 msk finhackad timjan
salt och svartpeppar
Saltbakad potatis:
800 g färskpotatis, svenskodlad ekologisk
1/2 dl olivolja
grovt salt
Tomat- och paprikasås:
2 röda paprikor, ekologiska
1 ask plommontomater, ekologiska
2 dl creme fraiche
2 hackade vitlöksklyftor
1/2 dl finhackad basilika
salt och svartpeppar
Så här gör du:
Blanda ingredienserna till marinaden och låt kycklingfiléerna marinera i minst en timme.
Tvätta potatisarna och torka dom torra. Ringla över olivoljan. Strö ut grovt salt i en ugnsfast form. Lägg potatisarna på saltet, täck med mer grovt salt. Baka i ugn 200 grader ca 30 minuter. Torka bort överflödigt salt före servering.
Pensla paprikorna med rapsolja och rosta dom i ugn 225 grader tills dom blir svarta. Lägg dom i en plastpåse i 20 minuter.
Skala paprikorna och ta bort kärnorna. Mixa tomater och paprikor med creme fraiche. Blanda ner vitlök och basilika. Smaka av med salt och peppar.
Grilla kycklingfiléerna. Servera med såsen och dom saltbakade potatisarna.
Recept från Skånemejerier.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar